fullDate

Til minoritetskids, minoritetsjenter og minoritetskvinner


 
Det kan være en ekkel opplevelse å snakke om noe sensitivt og samtidig møte på behandlere som ikke kjenner til bakgrunn og andre kulturelle aspekter som gjør at vanskene oppleves langt verre for deg det gjelder.

Flaut/kjipt/rart/skummelt/vanskelig/sensitivt å snakke om seksuelt overførbare sykdommer, uønsket graviditet, prevensjonsmidler, kjønn, seksualitet, legning, sex, religion, rus, psykisk helse, problemer hjemme, annet - manglende kultursensitivitet?

Henza Anwar har akkurat landet en jobb som lege i Oslo kommune - Helsestasjonen for ungdom i bydel Grünerløkka. De har (gratis) helsetjenester for alle ungdom i Oslo mellom 12 og 24 år - hver tirsdag ettermiddag/kveld.
 

Henza er selv minoritetskvinne, med innsikt i både kulturelle og religiøse aspekter som kan komplisere det som virker tilsynelatende basic å kunne prate om. Hun jobber for øvrig også som lege i barne- og ungdomspsykiatri.

Sjekk linken her for tjenestene som tilbys, og tips gjerne unge minoritetsjenter- og kvinner som lar være å oppsøke hjelp fordi de ikke forventer å få hjelp grunnet opplevd motstand og manglende forståelse.

12