top of page
Search

Pride Parade: Gå med Queer Solidarity


Tema for Oslo Pride 2019 er Historie.

Vi gleder oss veldig over at nettopp dette ble tema i år, fordi vår historie er mangfoldig.

Nazister marsjerer i våre gater for første gang siden andre verdenskrig. Det anslås at nazistene fengslet mer enn 50 000 skeive mennesker, inkludert et anslag på mellom 5000 og 15000 som ble sendt til konsentrasjonsleire. De brente også de unike arkivene i Institutt for Seksualvitenskap, og utslettet uerstattelig dokumentasjon om skeivhet og dermed visket ut skeive fortellinger fra hele verden ut fra historien. Vi går for å minnes og hedre alle skeive og transpersoner som mistet livet i kampen mot nazistene og i konsentrasjonsleire.

Vi går for å minnes og hedre alle som banet veien for oss, fra før og etter Stonewall.

Vi går i solidaritet med Palestina, det palestinske folk og den palestinske LHBTQ-bevegelsen alQaws - القوس للتعددية الجنسية والجندرية في المجتمع الفلسطيني Vi går for de som har kjempet i 71 år for sine liv og sine rettigheter under en nakba som ikke har tatt slutt.

Vi går i solidaritet med skeive muslimer som ikke får være seg selv og som ikke kan delta i paraden. Vi går for norske skeive muslimer og skeive muslimer globalt. Sammen tar vi eierskap av vår egen historie og lager fremtiden i felleskap.

Vi går for det kurdiske folk og deres frigjøringsbevegelse. Vi går for alle undertryktes kamp for frihet til å være seg selv, likestilt og med rettigheter.

Vi går i solidaritet med minoritetsmiljøene, og vi går mot rasisme, homofobi, antisemittisme, islamofobi og transfobi.

I år har vi en egen flåte og inviterer DEG til å bli med på denne skeive solidaritetsflåten «QueerSolidarity» sammen med Salam, Queers4palestine, Palestinakomiteen i Norge og Ungkurd Norge Riksforbundet

DJ Anders Lyngen skal rocke båten med afrobeats og balkan house. Vi satser på palestinsk og kurdisk dabke, og kanskje blir det noe Shakira?"


Salam logo_neg.png
bottom of page